Molenschot Fotografie
Image default
Mode en Kleding

Het voordeel van een bh tijdens een workout

Het voordeel van een bh tijdens een workout

 

Heb jij als vrouw wel een gesport in een normale bh, in plaats van in een goede sport bh? Dan zal je vast hebben gemerkt dat dit absoluut niet fijn is. Vooral niet wanneer je sporten beoefent, waarbij veel op- en neerwaartse beweging zijn, zullen je borsten onder flinke druk komen te staan. Omdat een normale bh er niet op is gebouwd je borsten te kunnen tegenhouden, maar enkel dienen ter ondersteuning zodat ze niet gaan hangen, is het dus niet heel verstandig deze te dragen in de sportschool of tijdens een workout in de frisse lucht. Om je een idee te geven wat het belang is van het dragen van een sport bh, hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

Bied je borsten ondersteuning

 

Voor vrouwen die zwanger zijn of zijn geweest zal dit heel bekend klinken. In de basis is het effect vrijwel hetzelfde. Tijdens je zwangerschap zullen je borsten groeien, logisch want er is natuurlijk het nodige gaande in je lichaam. Doordat ze groeien, kun je last krijgen van gevoelige borsten. De minste bewegingen kunnen al zorgen voor een afschuwelijke pijn. Om dit tegen te gaan, is het advies om een zwangerschaps bh te dragen. Deze bh zorgt er namelijk voor, dat je borsten tegen het lichaam worden gedrukt, waardoor ze niet meer vrij kunnen bewegen. Hetzelfde geldt ook voor het dragen van een sport bh. Het enige verschil tussen beide is, is dat een sport bh net een beetje strakker zit, aangezien je hier bewust extra beweegt. 

 

Je kunt je focus behouden

 

Wanneer jij je je normale rosa faia bh begint met hardlopen, dan zal je al snel tot de conclusie komen dat dit niet zo’n heel verstandig idee is geweest. Dat komt, doordat je borsten, vooral wanneer ze water groter zijn alle kanten op bewegen. Dit kan ervoor zorgen dat je al snel last krijg, maar het voornaamste is natuurlijk dat het gewoon totaal niet praktisch is. Daarnaast zal je ook al snel het gevoel hebben, dat vooral wanneer je in een sportschool traint, je bekeken wordt omdat je borsten natuurlijk alle kanten op bewegen. Dit zorgt er dus niet alleen voor dat het voor jezelf alles behalve praktisch is, maar ook dat jij je focus een stuk lastiger kunt behouden. Het is dus aan te raden om te kiezen voor een stevige bh, zodat jij je volledig kunt focussen op wat echt belangrijk is en dat is natuurlijk je workout!