Molenschot Fotografie
Image default
Bedrijven

InterClassics Maastricht

Wat is InterClassics?

InterClassics is ontstaan in 1994. Vanaf het begin focust deze autobeurs zich voornamelijk op klassieke oldtimers. InterClassics is een autoshow die jaarlijks wordt gehouden in het beurcentrum MECC in Maastricht. De nadruk van deze autobeurs ligt op de klassieke auto uitvoeringen. Momenteel zijn er ook zeldzame uitvoeringen van klassieke auto’s aanwezig zoals merken van Bugatti, Ferrari, MG en Lotus. Ook wordt er een veiling gehouden door het Londense veilinghuis Coys. Bezoekers kunnen hier dan nieuwe of gebruikte auto-onderdelen kopen. Daarnaast zijn er nog diverse demonstraties te zien. Ook autoclubs zijn vaste bezoekers van InterClassics. Zij zijn vaak hier terug te zien met merken zoals: fiat, Opel, BMW, Volkswagen en Peugeot. InterClassics behoort tot de grootste oldtimershows van de Benelux.

Thema’s

Sinds 1999 zijn er thema’s gekoppeld aan elk evenement van InterClassics. In 2020 was het thema ‘Forgotten Classics’. Helaas kon wegen coronamaatregels deze autoshow niet plaatsvinden. Daarom wordt in 2021 dit thema voortgezet. Dit thema staat in het geheel van automerken die niet meer bestaan, maar die prachtige modellen hebben ontwikkeld in het verleden, vaak zijn deze auto’s ook zeer zeldzaam. Enkele merken die je kunt bewonderen tijdens de oldtimershow 2021 zijn: Talbot Lago, Hispano Suiza, Pegaso, Spyker, Minerva, Bristol en Horch. Deze auto’s zijn allemaal beschikbaar gesteld door verschillende internationale musea en privéverzamelaars.

Programma

Tijdens het InterClassic evenement is er een divers programma opgesteld voor klassieke autoliefhebbers. Zo is er een speciaal platform tijdens het evenement voor autoclubs om eigen auto’s te presenteren. Waarbij elk merk de gelegenheid krijgt om een eigen sfeer te creëren. Uiteindelijk wordt de mooiste presentatie en auto beloond met aantrekkelijke prijzen. Daarnaast wordt er tijdens het evenement ook de CHUBB IC- Maastricht awards uitgeroepen. Hierbij zal een professionele vakjury verschillende awards uitroepen. Een voorbeeld hiervan is de ‘beste club presentatie’. De ‘Virtual Dutch GP’, SIM Formula Europe voorziet het evenement in 2021 van virtuele race mogelijkheden, waar bezoekers aan kunnen deelnemen. Hier heb je gelukkig geen echt rijbewijs voor nodig! Wil je toch graag in een echte auto rijden? Dan kun je bij onder andere: rijlessen Maastricht starten met het nemen van rijlessen.  Als laatste zijn er nog verschillende lezingen die worden gehouden door ‘FEHAC’ (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs). Zij zullen presentaties geven over aansprekende thema’s zoals: duurzaam bezit, verstandig gebruik en blijven behoud van mobiel erfgoed.

https://cordewenerscholing.nl/