Molenschot Fotografie
Image default
Bedrijven

Beginners tips voor het bewerken van foto’s

Tegenwoordig zien we de meest prachtige foto’s langskomen, die allemaal genomen zijn met een smartphone. Jij hebt ook de nieuwste smartphone met de beste camera’s, maar toch willen je foto’s er niet zo uit zien. Dit komt omdat deze foto’s allemaal bewerkt zijn. Naast het vinden van het juiste licht en de juiste hoeken, is het ook een kunst om foto’s te bewerken. Als jij nog helemaal vreemd bent met het bewerken van foto’s dan ben je hier op het juiste adres. We gaan het namelijk hebben over foto’s bewerken voor beginners.

Foto’s bijsnijden

Foto’s bijsnijden is een belangrijk onderdeel van foto’s bewerken. Door foto’s bij te snijden kun je namelijk verstorende details eruit halen of juist de focus leggen op een bepaald element in de afbeelding.

Foto’s rechtmaken

Het rechtmaken van foto’s geeft de foto een rustigere look. Het is het beste om de horizon al recht te hebben wanneer je de foto neemt, maar als die niet helemaal lukt, kun je dit gemakkelijk met vrijwel iedere foto bewerk app doen.

De helderheid aanpassen

Het is natuurlijk het beste als je de foto neemt met goed helder licht, dit zorgt er namelijk voor dat je meer speling hebt met het bewerken. Maar je kunt ook met een foto bewerk app de foto in helderheid aanpassen. Hiermee kan je de foto lichter of juist donkerder maken.

De Temperatuur aanpassen

Door de temperatuur aan te passen kun je het een look geven alsof het kouder is, door meer blauwe tinten toe te voegen of dat het warmer is, door meer gele tinten toe te voegen. Zo kun je een foto genomen op een regenachtige dag, zonnig laten lijken!

De contrast aanpassen

Door de contrast aan te passen kun je kleuren aanpassen en details duidelijker of onduidelijker maken. Als je de contrast geheel weghaalt, dan zullen alle elementen grijzig of wit zijn en er zullen geen details opvallen. Als je de contrast verhoogd zullen alle donkere details zwart worden en zal er een hele donkere afbeelding ontstaan.

https://www.fotobewerkenonline.nl/foto-bijsnijden/