Molenschot Fotografie
Image default
Auto's en Motoren

Drie populaire methoden van motorkap

Chip Tuning is het proces van het aanpassen van een automotor om het sneller te laten werken of beter te presteren. Terwijl de meeste auto’s kunnen worden gemaakt om sneller te rennen met slechts enkele wijzigingen, kunnen alleen bepaalde soorten auto-motoren en onderdelen op deze manier worden gewijzigd. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het krachtiger maken van hun auto’s door het proces van chiptuning. Is chip tuning slecht voor je auto? Dit artikel zal deze vraag en enkele mogelijke antwoorden bekijken.

 

Chip Tuning is echter een vorm van motorenstemmingen, maar het is normaal gesproken gedaan met een ander type motor dan wat normaal wordt gebruikt. De meeste interne verbrandingsmotoren hebben hun timingset voor optimale pk en brandstofefficiëntie.

Het doel van deze timing is om de meeste hoeveelheid pk op het laagst mogelijke emissieniveau te creëren zonder de economie of veiligheid te offeren.

 

Om overtollige pk van een auto te verwijderen, kun je het zelf doen of je kunt een van de twee methoden gebruiken. Mechanische tuners boren in de motor en maken het mechanische aanpassingen aan. Ze doen dit door een schaal te gebruiken om te bepalen waar u aanpassingen aan de auto moet aanbrengen. Sommige mensen zijn tegen mechanische afstemming omdat het kan leiden tot ernstige auto-problemen als de aanpassingen niet correct zijn gemaakt en als de auto niet goed opnieuw in elkaar zetten.

 

Een andere populaire vorm van motorafstemming is elektronische motorafstemming of EET. Met elektronische motorafstemming kunt u bepaalde componenten verwijderen of wijzigen om de prestaties van een auto te vergroten. Sommige mensen zijn tegen elektronische motor afstemming vanwege het risico dat betrokken is bij de bedrading van een motor.

Dit kan echter ook een geweldige manier zijn om een hoger rijcomfort en een betere prestaties van een auto te krijgen.

 

Sommige mensen zullen de verbrande componenten van een voertuig vervangen om de prestaties van de auto’s te verbeteren en zijn brandstofefficiëntie te verbeteren. Dit wordt vervanging van chips genoemd. Chip Tuning wordt gebruikt in combinatie met vervanging van chips, zodat u de best mogelijke combinatie van snelheid en kracht kunt krijgen. Veel mensen zullen de methoden combineren van het vervangen van chips met elektronische brandstofinjectie om een brandstofefficiëntie van een auto te verbeteren. U kunt ook een chiptuning gebruiken voor vermogensverbetering door een auto-aerodynamica te vergroten, het suspensiesysteem te optimaliseren en wijzigingen in het uitlaatsysteem aan te brengen.

 

Ten slotte omvat elektronische besturingseenheidstemmingen in het afstemmen van de timing van de elektronische besturingseenheid. Deze methode wordt vaak gedaan om het schietinterval van een pistool te veranderen. Met behulp van de elektronische besturingseenheid als een timing-apparaat zorgt voor een nauwkeurige timing van het afvuurproces binnen de ECU. Deze methode wordt gebruikt om maximale pk te bereiken door de timing van de afvuurparameters van de ECU te manipuleren.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance