Molenschot Fotografie
Image default
Woning en Tuin

De voor- en nadelen van grote ramen in je huis

Grote ramen zorgen voor veel licht in je woning. Natuurlijk kun je je huis zelf verlichten met je eigen lampen maar dat is minder goed voor je dan natuurlijk licht. Licht van buiten is veel beter voor en zorgt voor meer rust aan je ogen. Wanneer je grote ramen hebt in je huis dan kan dit bijdragen aan een besparing op je energie rekening. In de winter kan het vele licht inval, wat je krijgt met grote ramen, zorgen dat je je huis minder hoeft te verwarmen. Een ding waar je wel rekening mee moet houden is dat je dan wel kiest voor zonwerend glas. Dit kan anders in de zomer ontzettend warm worden. Het is verstandig dit met je makelaar te bespreken. Als je in Bunde woont dan met een makkelaar bunde

Binnen en buiten

Een ander voordeel van grote ramen is dat ramen zorgen voor een vloeiende overloop van buiten naar binnen. Ruimtes zullen ruimer aanvoelen doordat buiten met binnen en elkaar verweven raken. Je kan terwijl je binnen zit genieten van de omgeving buiten en visa versa. Grote ruimte zien er in moderne gebouwen verder schitterend uit. Vaak zie je dan dat het een combinatie is van artistiek doch functionaliteit.

Hulpmiddelen voor privacy

Wanneer je grote ruiten hebt dan kan een nadeel de privacy zijn. Terwijl je kan genieten van een mooi uitzicht over de bergen kunnen mensen wel ook gemakkelijker bij jou binnen kijken. Dat valt gelukkig in de meeste gevallen altijd wel makkelijk op te lossen. Denk hierbij aan het gebruik van gordijnen of een zonnewering.  Een andere manier om dit tegen te gaan is te zorgen voor genoeg bomen in de tuin of een begroeide muur. Als laatste kun je kiezen voor raamfolie. Hiermee kun je toch altijd nog naar buiten kijken maar kunnen mensen minder makkelijk naar brijnen kijken. Je moet er wel goed opletten bij raamfolie dat de contouren van de mensen binnen altijd nog wel zichtbaar zullen zijn.

https://www.amh-makelaars.nl/makelaar-bunde/