Molenschot Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Kun je een zeecontainer als zwembad gebruiken?

Een zwembad kan een geweldige aanwinst zijn voor een huis, voor recreatie en lichaamsbeweging. Dankzij de moderne technologie en vindingrijkheid, heb je meer keuzes dan ooit tevoren als het gaat om achtertuin zwembaden. Scheepscontainer zwembaden zijn een relatief nieuwe toevoeging aan het veld. Zij bieden vele voordelen over traditionele zwembaden, zoals milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, en betaalbaarheid. Het volgende is een overzicht van zeecontainer zwembaden voor iedereen die denkt over het krijgen van een.

 

 

Wat is een zeecontainer zwembad?

Zoals de naam al doet vermoeden, een zeecontainer zwembad is een zeecontainer die is omgebouwd tot een zwembad voor iemands huis. Verzendcontainers zijn grote, duurzame metalen dozen gebruikt om producten te verzenden en op te slaan. Door hun ontwerp kunnen ze tussen verschillende vervoerswijzen worden verplaatst en op grote hoogten worden gestapeld.

Een zeecontainer die achterop een vrachtwagen wordt geplaatst, kan in een opslagplaats worden geladen en naar een rangeerterrein worden gereden, waar een kraan de container naar een treinwagon verplaatst. Zodra de trein zijn bestemming heeft bereikt, kan de zeecontainer per vrachtwagen naar een dok worden gebracht, waar een kraan hem op een vrachtschip plaatst voor vervoer naar bijna elke plaats ter wereld.

Scheepscontainers genieten van een soort renaissance in de wereld van het huisontwerp. Mensen gebruiken ze voor een verscheidenheid van doeleinden, met inbegrip van de bouw van huizen geheel uit zeecontainers. Sommige fabrikanten maken gebruik van zeecontainers die zijn teruggetrokken uit commercieel gebruik, terwijl anderen maken containers specifiek voor gebruik als een zwembad.

Traditionele ingegraven zwembaden vereisen het graven van een gat en het gieten van beton. Een verschepende container enkel moet in de werf worden geplaatst. Het is mogelijk om een ingegraven zwembad met een zeecontainer te bouwen, maar zij werken het best als bovengrondse pools. Het installeren van een zeecontainer zwembad vereist een betonnen plaat, metalen steunbalken, of een ander ondersteuningssysteem om het niveau te houden.

Het omzetten van een zeecontainer in een zwembad vereist enkele wijzigingen.

Ze zijn bijvoorbeeld ontworpen om waterdicht te zijn aan de buitenkant, wat betekent dat regen en ander weer niet binnen kan komen en de lading beschadigen.

Ze moeten echter wel extra waterdicht worden gemaakt om te voorkomen dat er zwembadwater in terechtkomt. Fabrikanten brengen vaak een coating aan op de binnenkant van de container om deze waterdicht te houden en het de vertrouwde uitstraling van een zwembad te geven. Scheepscontainer zwembaden hebben ook watercirculatie en filtratie systemen nodig.