Molenschot Fotografie
Image default
Bedrijven

Beginnen met SEO in Haarlem

Hoe zoekmachine optimalisatie werkt
Google ‘leest’ de websites die online beschikbaar zijn met hun spinnen. Deze spiders zoeken naar belangrijke informatie die hen een signaal geeft over de onderwerpen en de waarde van de inhoud op elke webpagina. De spinnen kunnen natuurlijk niet echt lezen. Dit betekent dat ze op zoek gaan naar bepaalde termen en de organisatie van de site onderzoeken om aanwijzingen te vinden over de waarde van de site. Hier zijn enkele van de aspecten van SEO die de basis vormen van elke strategie.

Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen, SEO specialist rondom Haarlem. SEO in Haarlem en omgeving is belangrijk om bovenaan in de zoekmachines te komen. Bezoek de pagina voor SEO Haarlem van Ralf van Veen.

Aspecten van zoekmachine optimalisatie
Optimalisatie van trefwoorden
Over trefwoorden wordt vaak gesproken wanneer men het belang van SEO bespreekt. Trefwoorden verwijzen naar termen waarover u schrijft, in een poging om ze te laten overeenkomen met de trefwoorden die uw doelgroep gebruikt in zoekopdrachten.

Het is belangrijk om te beseffen dat trefwoorden alleen echter niet voldoende zijn. Google wil geen tekst zien die gevuld is met eindeloze herhalingen van hetzelfde trefwoord of trefwoord. Tekst als deze leest slecht en draagt bij aan een slechte gebruikerservaring.

In plaats daarvan wil Google hoogwaardige trefwoorden zien, maar ook semantische trefwoorden. Semantische trefwoorden verwijzen naar de andere termen die u waarschijnlijk zult gebruiken bij het bespreken van een bepaalde term. Als u bijvoorbeeld schrijft over het onderwerp “hoe je een tuin kunt kweken”, zou je waarschijnlijk termen zien met betrekking tot zaden, meststoffen, percelen en verschillende soorten groenten of bloemen.

Belang van SEO

Let op de aanwezigheid van semantische trefwoorden in de metabeschrijvingen van de top drie van de resultaten van deze query.

Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen, SEO specialist rondom Haarlem. SEO in Haarlem en omgeving is belangrijk om bovenaan in de zoekmachines te komen. Bezoek de pagina voor SEO Haarlem van Ralf van Veen.

De semantische termen die u gebruikt, geven Google meer inzicht in wat u precies met betrekking tot dit onderwerp bespreekt en de mate van diepgang die u biedt. Inhoud die niet veel gerelateerde trefwoorden gebruikt, kan worden gezien als oppervlakkig en biedt niet de waarde die klanten willen zien.

De bouw en organisatie van de site
Google en zijn algoritme kijken ook naar de organisatie van de site. Een duidelijke sitemap maakt het voor Google gemakkelijk om door de site te navigeren. Het helpt er ook voor te zorgen dat de spin geen enkele pagina van de site mist terwijl hij het domein scant.

Een duidelijke sitemap en eenvoudige navigatie dragen ook bij aan de gebruikerservaring. Wanneer gebruikers zich gemakkelijk door uw site kunnen verplaatsen, raken ze beter betrokken bij de inhoud. Het verbetert ook hun vermogen om te converteren en vervolgens een betalende klant te worden.

Een deel van de site bouw omvat ook site load speed. Pagina’s die langzaam laden op een apparaat zal worden gemarkeerd slecht door Google en ook verlaten door de kijkers die het te maken aan de site. Merken moeten de tijd nemen om zorgvuldig na te denken over hoe ze hun site bouwen, inclusief de afbeeldingen en video’s die ze gebruiken, om er zeker van te zijn dat alles is gemaakt om een optimale laadtijd te garanderen.

Belang van SEO

Fouten in de site
Fouten op de site hebben ook een negatieve invloed op SEO. Fouten op de site verstoren de gebruikerservaring en maken het moeilijker voor bezoekers om de inhoud te vinden die ze willen zien. Google kijkt neer op dit soort fouten en dat zal de ranking van de pagina’s schaden. Een deel van SEO bestaat uit het uitvoeren van een siteaudit en het controleren of alle foutpagina’s, slecht uitgevoerde omleidingen, dubbele pagina’s en soortgelijke soorten fouten zijn opgeruimd.

Belang van SEO

Een eenvoudige site-audit zal er ongeveer zo uitzien en u eventuele fouten op uw site vertellen. U kunt deze siteaudit uitvoeren via verschillende programma’s, maar wij raden u aan een SEO-bedrijf in te huren om uw site te controleren zodat zij deze zo snel mogelijk voor u kunnen corrigeren.

Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen, SEO specialist rondom Haarlem. SEO in Haarlem en omgeving is belangrijk om bovenaan in de zoekmachines te komen. Bezoek de pagina voor SEO Haarlem van Ralf van Veen.

Mobiele optimalisatie
Natuurlijk zou SEO niet compleet zijn zonder een discussie over mobiele optimalisatie. Google heeft opgemerkt dat er nu meer gezocht wordt op mobiele apparaten dan op de desktop. In reactie daarop hebben ze hun eisen om mobiele optimalisatie te verbeteren bijgewerkt.

Vanaf 2015 heeft Google hun zogenaamde mobilegeddon-update uitgerold. Volgens deze update zouden sites die niet mobiel-vriendelijk zijn, in de ranglijst worden gekwetst. Mobiel klaar zijn kan verschillende vormen aannemen, waaronder het hebben van een mobiele site of het gebruik van een responsive design om de site aan te passen aan elke grootte van het scherm.

Belang van SEO

Sinds Google hun eerste mobiele indexering heeft geïmplementeerd, is het nu noodzakelijk dat alle websites ook een responsieve mobiele site hebben. Met deze nieuwe update kijkt Google nu eerst naar de mobiele opbouw van de website. De zoekmachine rangschikt de websites afhankelijk van de gebruikerservaring van de mobiele apparaten.

Als uw website dus een desktop- en mobiele versie heeft, wordt de mobiele site geïndexeerd. Dus als u een niet-responsieve mobiele site hebt, dan zult u zeker veel potentieel verkeer en conversie voor uw bedrijf missen.

Om te slagen in deze mobiele-eerste wereld, moeten merken mobiele SEO gebruiken om er zeker van te zijn dat hun inhoud correct is gemaakt. De site moet gemakkelijk te navigeren zijn met de vingers. Het moet ook goed laden op mobiele apparaten, gemakkelijk te lezen zijn, en voorkomen dat er pop-ups of andere soorten tekst die de mobiele-gebruikerservaring kunnen verstoren.

Om volledig te optimaliseren voor mobiel, moeten merken zich richten op het creëren van sites voor mobiele gebruikers, in plaats van alleen maar een site te creëren.

https://ralfvanveen.com/seo-haarlem/