Molenschot Fotografie
Image default
Onderwijs

Optimale niet-nsfw computerconfiguratie

Optimale niet-nsfw computerconfiguratie

Als je je kind een computer laat gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de computer correct is geoptimaliseerd om kindvriendelijk te zijn. Wat dat betekent is dat je geen resultaten of pop-ups krijgt van nsfw-materiaal zoals een foto van een milf of iets obsceens. Om je computer in te stellen om nsfw-materiaal te filteren, moet je vooral de internetmogelijkheden beoordelen. Meestal houdt dit in dat je je browser moet optimaliseren voor eventuele filters en beperkingen. Mogelijk moet je ook de desktop gebruikersinterface zelf instellen, die niet gerelateerd is aan de internetbrowsers van je computer. Je zult je echter vooral concentreren op de internettoegang mogelijkheden van je computer. Dat komt omdat de cloud de belangrijkste bron zal zijn van alle materialen waarmee je kind tijdens het gebruik zal communiceren. Met een computer die goed is geoptimaliseerd om obscene en nsfw-materialen te filteren, kun je je kind zonder risico’s goed op internet laten surfen. Natuurlijk moet je nog steeds ouderlijk toezicht houden, ook al is elke computerbeveiliging aanwezig.

Browser Filters

De internetbrowser van een computer zal voor de meeste kinderen het directe object van interesse zijn. Dat komt omdat de internetbrowser als een toegangspoort is waar je toegang hebt tot miljoenen informatie die door miljoenen mensen is gepost. De informatie die op internet is opgeslagen is een eindeloze stapel vol diversiteit. Hoewel de internetregels tegenwoordig strenger zijn dan voorheen, zijn er nog steeds genoeg nsfw-materialen die daar mogen bestaan. Daarom moet je ervoor zorgen dat je je internetbrowser optimaliseert om deze toegestane nsfw-materialen op internet te filteren. Meestal moet je de veilige zoekfunctie van je browser inschakelen. Houd er rekening mee dat dit geen volledige bescherming is om nsfw te voorkomen. Het filtert wel ongeveer 90 procent van de nsfw-resultaten die kunnen verschijnen wanneer specifieke zoektermen in zoekmachines worden getypt.

Desktop UI instellen

De desktop gebruikersinterface is het belangrijkste lijdend voorwerp dat je zult zien wanneer je een computer gebruikt. Dit omvat het aan- en afmelden van accounts voor je computer. Afgezien daarvan kun je hiermee ook elk type bestand dat op de computer is opgeslagen, verbergen of weergeven. Als je je kind toestemming geeft om je computer te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat ze een eigen account maken op die computer. Met een account kun je bepalen wat wel en niet is toegestaan ​​in dat account. Op deze manier zul je je niet afvragen wat is Kik of willekeurig geïnstalleerde toepassingen op je computer doen. Je hebt de volledige bevoegdheid van wat er in de desktop-UI moet worden geïnstalleerd.

Ouderlijk toezicht

Met alles geoptimaliseerd, van internetbrowsers tot desktop gebruikersinterface, moet je nog steeds ouderlijk toezicht bieden. Het hebben van een mens die een computer beheert, is het allerbelangrijkste, omdat beveiligings optimalisaties meestal erg systematisch zijn. Er zijn nog steeds risico’s dat nsfw uit zijn filters lekt, aangezien computers opdrachten volgen op basis van verschillende algoritmen en dergelijke. Het heeft geen abstracte redenering die minder voor de hand liggende nfsw-materialen op internet kan bepalen.