Molenschot Fotografie
Image default
Onderwijs

Activiteiten op school

Activiteiten op school 

Spelen, knutselen, sporten of een wedstrijdje doen. Dit zijn allemaal activiteiten die kinderen vaak doen op de basisschool. Kinderen leren veel door deze dingen te doen, echter is het goed om eens af te wijken van de standaard activiteiten. Brightmakers houdt zich bezig met het ontwikkelen van workshops voor de basisschool met de focus op techniek en wetenschap. Veel zullen nu misschien denken: “Maar dat is toch veel te lastig voor basisschoolleerlingen?”. Voorheen was dat vaak wel het geval, echter is Brightmakers lang bezig geweest met het ontwikkelen van workshops die juist voor basisschoolleerlingen zijn bedoeld. 

 

Welke activiteiten zijn er?

Afhankelijk van het niveau, de grote van de klas en de wens van de basisschool is er een brede keuzemogelijkheid aan workshops. Voor de bovenbouw is het leuk om bezig te gaan met creativiteit, zelf dingen gaan maken. Hiervoor is bijvoorbeeld de workshop Automata een ontzettend leuke workshop. Bij deze workshop gaan de leerlingen bezig met het maken van hun eigen automata, een draaiend systeem waar een soort animatie in wordt afgespeeld wanneer hierin gekeken wordt. Voor leerlingen in de bovenbouw is dit de perfecte combinatie tussen uitdaging en creativiteit, ze zijn volledig vrij om hun eigen animatie te verzinnen. De reacties van deze specifieke workshop zijn altijd erg positief, het leuke aan deze workshop is ook dat er concrete resultaten te zien zijn. 

Activiteiten voor kleuters 

Wanneer we kijken naar de onderbouw zijn er een aantal andere activiteiten ontwikkeld. Bijvoorbeeld de workshop verf maken, hier wordt er bezig gegaan met de ingrediënten die samen tot verf komen. Leerlingen leren hier hoe verf gemaakt wordt en gaan natuurlijk aan de slag met het maken van hun eigen verf, zo leren de leerlingen ook nog welke kleurencombinaties er allemaal bestaan. Wanneer de verf gemaakt is wordt er natuurlijk tijd besteed om deze verf ook daadwerkelijk te gebruiken. Want wat is er nou leuker dan een zelfgemaakt schilderij met zelfgemaakte verf? 

https://brightmakers.nl