Molenschot Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Laminaatvloer Leggen: Tips en Trucs

Laminaatvloer Leggen: Tips en Trucs

Een vloer van laminaat kan een perfecte oplossing zijn. Het ziet er prachtig uit, is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Bovendien is een laminaatvloer relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren. Dus, als je ervoor kiest om zelf een laminaatvloer te leggen, heb ik hier een paar tips en trucs voor je!

 

Bereid de ruimte voor

Voordat je begint met het leggen van de vloer, zorg ervoor dat de ruimte volledig leeg is. Dit betekent dat alle meubels, tapijten en andere obstakels uit de weg moeten worden gehaald. Zorg er daarnaast voor dat de ondervloer vlak en schoon is. Verwijder alle oude vloerbedekking, schroeven, spijkers, lijm en ander vuil en stof. Als je een betonnen ondervloer hebt, zorg er dan voor dat deze volledig glad is en vrij van scheuren en gaten.

 

Kies de juiste ondervloer

De ondervloer is net zo belangrijk als de laminaatvloer zelf. Hierdoor krijgt de vloer een goede basis, wordt het geluid geïsoleerd en het vocht gereguleerd. Er zijn verschillende ondervloeren beschikbaar, afhankelijk van je situatie en voorkeur. Kies bijvoorbeeld een geluiddempende ondervloer als je in een appartement woont of een ondervloer met dampdichte folie als je laminaat in de badkamer gaat leggen.

 

Meet en snijd het laminaat op maat

Het omega-profiel is een profiel dat wordt vastgesteld tussen de vloer en de muur, waardoor de vloer ruimte heeft om uit te zetten en in te krimpen. Meet de breedte van de kamer en snijd het laminaat op maat. Zorg ervoor dat het laminaat in plaats van op de muur begint en eindigt. Begin bij de hoek van de kamer waar de meeste lichtinval is. Heb jij nog laminaat nodig? Check het volledige assortiment van Bebo parket!

 

Installeer het laminaat

Na het snijden van het laminaat, ben je klaar om het te installeren. Dit kun je op verschillende manieren doen. De zwevende methode is erg populair omdat het snel en eenvoudig is. Leg het eerste plankje tegen het omega-profiel en klik het vast. Plaats de volgende plankjes in een hoek en schuif ze tegen elkaar aan. Klik ze vervolgens vast. Herhaal deze stappen tot de vloer bedekt is. Zorg ervoor dat er geen openingen tussen de plankjes zitten en gebruik eventueel een balk om de plankjes goed tegen elkaar aan te drukken.

 

Afwerken van de vloer

Als de vloer is gelegd, ben je bijna klaar. Snijd de plinten op maat en plaats deze tegen de muur. Gebruik de plinten om eventuele kiertjes tussen het laminaat en de muur te bedekken. En als laatste 

 

https://www.beboparket.nl/