Molenschot Fotografie
Image default
Aanbiedingen

De 3 mooiste voetbalstadions van Nederland

Nu publiek weer welkom is, kunnen voetbalteams weer aangemoedigd worden door duizenden supporters. Iedere Eredivisieclub beschikt over een eigen stadion waar duizenden of tienduizenden mensen plaats kunnen nemen. In deze blog lichten we drie stadions uit, die volgens ons de mooiste van Nederland zijn. 

 

De Kuip

De Kuip; we kunnen er niet omheen. Wanneer het legioen achter Feyenoord gaat staan, ontstaat er een orkaan van geluid. De twaalfde man is nergens zo sterk als bij de club in Rotterdam-Zuid. Het publiek stuwt Feyenoord vooruit en helpt de club ieder jaar weer aan de nodige punten. Hoewel de Kuip al vrij oud is, ziet het stadion er nog prachtig uit. Het publiek staat letterlijk maar 2 meter van het veld af en het zicht is overal goed. Daarnaast wordt de grasmat van de Kuip ook bijna ieder jaar uitgeroepen als beste van Nederland. Een prachtig stadion, een fanatiek publiek en het beste veld van Nederland: wat wil een club nog meer?

 

De Johan Cruijff Arena

Bij veel mensen zal de Johan Cruijff Arena niet als eerste in hun opkomen, wanneer we vragen naar het mooiste stadion van Nederland. Maar na de make-over van enkele jaren terug verdient het stadion een plekje in onze top drie. Het publiek zit nu dichter aan het veld en met een capaciteit van boven de 50 duizend helpt het kritische, maar fanatieke Amsterdamse publiek Ajax vaak over het dode punt. Vooral in Europese duels en Nederlandse topduels gaat het in de Johan Cruijff Arena tekeer. Buitenlandse spelers geven geregeld aan dat ze zoiets nog niet vaak mee hebben gemaakt. Vooral wanneer het dak dicht zit, creëert het schreeuwende publiek een prachtige ambiance. Met de strakke make-over verdient het stadion van Ajax een plekje in onze top drie.

 

De Adelaarshorst

Tot slot een prachtig, historisch stadion. De Adelaarshorst van Go Ahead Eagles in Deventer straalt alles uit wat een voetbalstadion uit moet stralen. Publiek strak aan het veld, een heerlijke natuurgrasmat, open hoeken met uitzicht op de arbeidershuizen en gevestigd midden in een gezellige volkswijk. De Adelaarshorst is veruit het kleinste stadion uit de top drie, maar ook één van de gezelligste. Het stadion heeft een echte Engelse uitstraling en is al jarenlang een begrip in het Nederlandse voetbal. Voor een potje voetbal in een prachtig stadion moet je aan de Vetkampstraat zijn. 

Ben jij ook een liefhebber van voetbal en op zoek naar voetbalmaterialen voor thuis of jouw vereniging? Bekijk dan eens de website van Your Sport Deal! Bij Your Sport Deal kun je voetbaldoelen kopen, voetbalnetten, trainingsmaterialen en veel meer. Bekijk snel de website voor het hele aanbod!

https://yoursportdeal.nl/