Molenschot Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over rollenbanen!

 

Rollenbanen zijn een belangrijk onderdeel van elk magazijn of fabrieksopstelling. Ze bieden een snelle en gemakkelijke manier om goederen van de ene plaats naar de andere te transporteren. Maar wat zijn rollenbanen precies? En wat is het verschil tussen aangedreven en niet-aangedreven versies? Lees verder om alles te weten te komen over rollenbanen.

Wat zijn rollenbanen?

Rollenbanen zijn eenvoudigweg transportsystemen die rollen gebruiken in plaats van banden om goederen te verplaatsen. Ze kunnen worden gebruikt om goederen van alle soorten en maten te verplaatsen en ze zijn bijzonder nuttig voor het transport van zware of omvangrijke items. Rollenbanen zijn er in twee soorten: een aangedreven rolbaan en een niet-aangedreven rolbaan.

Aangedreven rollenbanen

Aangedreven rollenbanen worden aangedreven door een elektromotor. Dit betekent dat ze gemakkelijk goederen over lange afstanden en op hellingen kunnen transporteren. Aangedreven rollenbanen zijn ook zeer veelzijdig, omdat ze gemakkelijk gestopt, gestart en omgekeerd kunnen worden. Aangedreven rollenbanen vereisen echter wel een betrouwbare stroombron, wat in sommige industriële omgevingen een probleem kan zijn.

Niet-aangedreven rollenbanen

Zoals de naam al aangeeft, worden niet-aangedreven rollenbanen niet aangedreven door een elektrische motor. In plaats daarvan vertrouwen ze op de zwaartekracht om goederen over hun lengte te verplaatsen. Dit maakt ze ideaal voor het transport van goederen bergafwaarts of over korte afstanden. Niet-aangedreven rollenbanen zijn ook zeer onderhoudsarm, omdat er geen bewegende delen zijn die na verloop van tijd stuk kunnen gaan. Ze zijn echter niet geschikt voor gebruik op hellingen of over lange afstanden.

Conclusie 

Rollenbanen zijn een essentieel onderdeel van elk magazijn of fabriek. Ze bieden een snelle en gemakkelijke manier om goederen van de ene plaats naar de andere te transporteren. Er zijn twee hoofdtypen rollenbanen: aangedreven en niet-aangedreven. Aangedreven rollenbanen worden aangedreven door een elektrische motor, terwijl niet-aangedreven rollenbanen vertrouwen op de zwaartekracht om goederen over hun lengte te verplaatsen. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om het juiste type rollenbaan voor jouw behoeften te kiezen!

 

https://www.acb-transportbanden.nl/