Molenschot Fotografie
Image default
Vervoer en transport

Zo ga je op vakantie zonder stress

Heb jij ook altijd zoveel stress voor je op vakantie gaat? Je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt namelijk dat op vakantie gaan veel stress oplevert. En dat terwijl je waarschijnlijk juist op vakantie gaat om te ontstressen en lekker uit te rusten. Gelukkig hebben we een aantal tips voor je waardoor je toch zonder stress op vakantie kan. Iets wat je veel rust kan geven is met de taxi naar Schiphol gaan. Door een taxi rit Schiphol te regelen hoef je niet met je koffers in het openbaar vervoer te hannessen en hoef je geen hoge parkeerkosten te betalen als je zelf met de auto wilt gaan. Lees verder voor meer tips!

Inpakken

Begin op tijd met het inpakken van je spullen. Haal je koffer uit de berging en zet hem op een plek waar je steeds makkelijk spullen in de koffer kunt doen.  Voordat je begint met het pakken zelf, is het altijd goed om een lijstje te maken met alle spullen die je mee wilt nemen. Door het op te schrijven (of te typen) voorkom je dat je dingen vergeet. Deze lijst kun je ook weer bij de volgende vakanties gebruiken. Ondanks dat je niets wilt vergeten, moet je je niet te veel zorgen maken over het inpakken van je koffer. Zolang je de essentiële zaken zoals je paspoort, bankpas(sen) en medicatie maar niet vergeet. Mocht je iets anders zijn vergeten, dan kun je het altijd nog op je plaats van bestemming kopen. 

Neem extra vrij

Neem een dag of twee voorafgaand en na terugkomst van je vakantie vrij. Veel mensen werken nog op vrijdag en gaan dan de volgende dag op zaterdag met vakantie. Hierdoor heb je geen tijd om je rustig voor te bereiden en toe te leven naar je vakantie. Dit zorgt vaak voor stressvolle situaties. Door een dag of twee vrij te hebben voor je vertrekt, ga je zonder zorgen of stress op vakantie. Ook als je terugkomt is het fijn om nog even te hebben om bij te komen van je reis en een eventuele jetlag. Zo hoef je op je laatste dag op je vakantie niet na te denken over je werk waar je anders weer direct mee zou moeten beginnen.