Molenschot Fotografie
Image default
Eten en drinken

Wat is een pizzarette?

Wat is een pizzarette?

Een Pizzarette is een soort van mini oven die ook wel wat weg heeft van een gourmetstel. Met dit apparaat kun je met het hele gezin van die kleine pizza’s maken. Vaak zijn ze in maximaal 8 minuten al helemaal gaar en kun je lekker gaan smullen. Het leuke daaraan is dat iedereen zelf kan bepalen wat hij of zij op zijn pizza wil doen. Het grootste model is zelfs voor 8 personen gemaakt, maar ook kun je met minder personen meerdere pizza’s tegelijkertijd maken. Meestal zit er namelijk niet veel prijsverschil tussen die voor 6 en 8 personen. In de meeste gevallen is hij voorzien van een terracotta deksel zodat hij de perfecte garing kan bereiken. 

De meeste modellen moet je ongeveer een kwartiertje van tevoren aanzetten. In de handleiding staan vaak ook een aantal ideeën voor recepten. Echter is het meest belangrijke om te kijken naar welke pizzabodems je op dit apparaat kunt gebruiken. Wij raden je wel aan om voor een model te kiezen met het label best getest. Deze zijn namelijk al getest door echte mensen en zij voorzien vaak ook van een goede en eerlijke feedback. Inmiddels laat 90% van de online consumenten zich leiden door reviews en dit label. Zo weet je tenminste zeker wat je koopt en verlaag je de kans op een miskoop.

Aan welke prijs moet je denken?

Het is moeilijk om een oordeel over de prijs van een pizzarette te geven. De meeste modellen die aardig weten te werken beginnen bij zo’n 50 a 60 euro. Vaak zijn deze voor 4 tot 6 personen. Bij modellen voor 8 of meerdere personen moet je toch al snel aan 120 tot 180 euro denken. Ook is het handig als je kijkt of je de temperatuur zelf in kunt stellen. Een dikke pizza moet namelijk op een hogere temperatuur gebakken worden als de normale pizza. Daarnaast wil je ook gewoon niet dat de pizza zwart wordt omdat je hem er iets te lang onder laat.