Molenschot Fotografie
Image default
Vastgoed fotografie

Voor- en nadelen van een fotograaf zijn

Je bent een groot deel van de dag niet bezig met foto’s maken

Wanneer je een zelfstandig fotograaf bent kan je je geld verdienen met het maken van foto’s. Wanneer dit zo is besteed je minder tijd aan het maken van foto’s omdat je ook eromheen nog moet netwerken, acquireren en andere bezigheden.  

Het verdiend niet denderend 

Het is een dure hobby, dat fotograferen. Vaak zijn de investeringskosten al duizenden euro’s en heb je nog geen rooie cent verdiend. De concurrentie in geld verdienen met foto’s is ook moordend. Om wat geld te verdienen ermee heb je een goede marketingstrategie nodig. 

Voordelen van een fotograaf zijn:

Je bent je eigen baas; een droom van veel mensen. Je bent baas over je eigen tijd, over je eigen werk en over je eigen loon. Als je wilt kan je tot elf uur in je bed liggen, en ’s avonds we verloren uren overwerken. De flexibiliteit van een fotograaf zijn is geweldig. 

Motivatie van fotograferen in opdracht

Dit is iets wat ik zelf heel erg merk. Als iemand mij een opdracht geeft om ergens te fotograferen geeft mij dat enorm veel energie. Je doet er namelijk alles voor om je klant het beste resultaat te geven, dus een volle honderd procent inzet. Samen met je klant ga je kijken naar de verwachtingen en de visie die jij eraan verbind. Dan kom je samen op het beste resultaat. Voor voorbeelden kijk bijvoorbeeld naar Joppe Portretfotografie.

Laat je natuurlijk niet afschrikken door mogelijke nadelen van een fotograaf zijn; het is een prachtig beroep. Wanneer je die mooie foto voor elkaar krijgt dan geeft dat een enorme kick. Kijk hier voor meer informatie over het zijn van een fotograaf.