Molenschot Fotografie
Image default
Woningen

Riool ontstoppen in Zoetermeer

Riool ontstoppen in Zoetermeer

 

Photo by lulek41 on Pixabay

 

Het ontstoppen van afvoeren kan een lastige klus zijn en u nog geld kosten ook. Een overlopende afvoer kan allerlei problemen veroorzaken en zelfs leiden tot structurele schade aan uw huis. Als u last heeft van verstopte afvoeren of als uw huis ondraaglijk begint te ruiken door verstopte afvoeren, is het tijd om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Volg daarvoor onze gids voor afvoer ontstoppen in Zoetermeer.

 

Niet op je tanden bijten en volhouden.

Het heeft weinig zin om last te hebben van een verstopte afvoer in Zoetermeer als je er niets aan doet. Het beste is om te achterhalen waar de verstopping vandaan komt, en dan proberen het probleem te verhelpen voordat het groter wordt. Als u met uw tanden knarst en de verstopping met uw handen probeert te forceren, maakt u het probleem alleen maar erger. In plaats daarvan moet u eerst de verstopping opruimen en dan wat water toevoegen om het Riool ontstoppen Zoetermeer.

Maak de verstopping vrij

Het ontstoppen van een afvoer is vergelijkbaar met het ontstoppen van een slang. U moet de verstopping bij de bron wegwerken en dan wat water toevoegen om de afvoer te ontstoppen. Als er haren, touwtjes, zeep, vet, papier of andere voorwerpen in de afvoer vastzitten, moet u die met uw hand doordrukken om ze weg te krijgen. Giet vervolgens wat water in de afvoer. Het water moet zo koud mogelijk zijn om de afvoer te ontstoppen. Als u heet water gebruikt, is de kans groot dat u de afvoer en de leidingen beschadigt. U kunt ook een afvoerreiniger of ontstoppingstabletten gebruiken die u in de afvoer stopt, maar dat moet u alleen doen als het echt niet anders kan. Op die manier kunt u de afvoer ontstoppen zonder de leidingen te beschadigen. U moet ook voorzichtig zijn met het gebruik van ontstoppingsmiddel, omdat sommige ontstoppingsmiddel zeer bijtend kunnen zijn en de leidingen kunnen beschadigen.

 

Gebruik water om de afvoer te ontstoppen

Als u warm water gebruikt om de afvoer te ontstoppen, zult u waarschijnlijk de afvoerbuizen beschadigen en het probleem nog erger maken. Als je water in de afvoer giet, moet je dat doen met ijsblokjes of een koele waterfles. Met koud water kunt u de afvoer snel ontstoppen en schade voorkomen. Bij een verstopte gootsteen kunt u het water in de gootsteen gieten en vervolgens met een lepel het water in de afvoer duwen. Dit zal helpen om de afvoer te ontstoppen en tegelijkertijd de gootsteen leeg te laten lopen. Als het probleem zich in een wastafel of badkuip voordoet, kunt u het water in de afvoer gieten en vervolgens met een bobby of knijper het water in de afvoer duwen.

 

Leer hoe u de OXO afvoerontstopper gebruikt

OXO ontstoppers zijn perfect voor het ontstoppen van afvoerverstoppingen door haar, wasmiddelen en zelfs vet. U kunt een afvoerontstopper kopen bij een ijzerhandel of bouwmarkt. Als u er geen in uw buurt hebt, kunt u een ontstopper online bestellen. Zodra je de afvoerontstopper hebt, volg je deze stappen om de afvoer te ontstoppen. Zorg ervoor dat de afvoer niet overloopt. Giet een beetje van de afvoerontstopper in de palm van je hand en voeg vervolgens wat water toe aan dezelfde hand. Leg uw hand over de afvoer en zet het water aan. U moet met uw hand in de ontstopper knijpen terwijl u het water aanzet. Doe dit terwijl u uw hand boven de afvoer houdt. Probeer met het water de verstopping door te duwen terwijl u met uw hand in de ontstopper knijpt. Doe dit tot de verstopping verdwijnt en het water niet meer stroomt. Houd de ontstopper in de afvoer en zorg ervoor dat niemand de afvoer gebruikt terwijl de ontstopper erin zit.

 

Wikkel met tape en elastiekjes

Als u geen afvoerontstopper in de afvoer wilt doen, kunt u proberen de afvoer te omwikkelen met tape. Zorg ervoor dat de afvoer niet overloopt en wikkel dan de tape om de afvoer. Zorg ervoor dat de tape de afvoer volledig bedekt. Verwijder de tape wanneer u de afvoer heeft ontstopt. U kunt ook proberen water te bevriezen of te koken om de afvoer te ontstoppen.

 

Sjablonen en borstels

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kunt u proberen de afvoer te ontstoppen met behulp van afvoerborstels en sjablonen. Afvoerborstels zijn er in verschillende maten en vormen. Ze hebben kleine, fijne draden die ontworpen zijn om in elke verstopping in de afvoer te komen. Afvoerborstels zijn ook ontworpen om eventuele verstoppingen in de leidingen te verwijderen en toekomstige verstoppingen te voorkomen. Ze kunnen worden gebruikt om elke afvoer te ontstoppen, of het nu gaat om een gootsteen, badkuip of toilet.

 

Slotwoorden

De meeste afvoerverstoppingen zijn eenvoudig te verhelpen en vereisen geen speciale gereedschappen of vaardigheden. Ze worden veroorzaakt door haar, zeepschuim, stukjes papier en ander vuil dat zich ophoopt in uw afvoerbuizen en kan met een beetje geduld worden verwijderd. Verstoppingen van de afvoer kunnen vervelend zijn en ook schade aan uw huis veroorzaken als ze niet worden verholpen. Als u last heeft van een verstopte afvoer in Zoetermeer, moet u deze zo snel mogelijk laten verhelpen. Volg deze stappen om een afvoer te ontstoppen en te voorkomen dat afvoerverstoppingen zich opnieuw voordoen.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-zoetermeer/