Molenschot Fotografie
Image default
Telefonie

Online bellen met Voip en zakelijk telefonie bij Vcare

Online bellen via Vcare

Bel je ontzettend veel en wil je besparen op je maandelijkse belkosten? Of betaal je voor een vaste telefoonlijn, maar maak je daar eigenlijk weinig tot geen gebruik van? Dan is Voip online bellen een uitstekende oplossing. Bij Vcare kunt je voordelig online bellen via onze eigen Voip cloudplatform. En maak je geen zorgen over de belkwaliteit, want dezeis inmiddels gelijk aan mobiel bellen en soms zelfs beter!

Wat is Voip telefonie?

Voip is een term dat je overal hoort en leest, dus een goed moment om even stil te staan bij wat Voip is. Voip is een afkorting voor Voice over Internet Protocol en is een verzamelterm voor bellen via het internet via een bepaald protocol. Telefoongesprekken worden digitaal omgezet in ‘datapakketjes’ die over de internetlijn worden verzonden van A naar B. Omdat bellen heel weinig data is, kost dit relatief weinig bezetting van de internetlijn is het daarom goedkoper dan traditioneel bellen. Hele bekende voorbeelden van digitaal cloudtelefonie via Voip zijn Skyp en Whatsapp. Het enige wat je nodig hebt is namelijk internet en de applicatie zelf natuurlijk.

De voordelen en nadelen van online bellen

Hoewel online bellen veel voordelen met zich mee brengt, zitten er ook wat haken en ogen aan. Zo moet je vaak rekening houden met een aantal zaken als je kiest voor Voip bellen.

  • Bellen via kabelaanbieders betekent dat je regiogebonden bent en niet kiezen tussen aanbieders;
  • Bij stroomuitval heb je geen internet en dus geen ook geen telefonie.

Gelukkig zijn er ook veel voordelen aan Voip bellen:

  • Voip bellen is vaak goedkoper;
  • Er is geen apart telefoonabonnement nodig;
  • Het is mogelijk je eigen telefoonnummer en toestel te behouden;
  • Je kunt meerdere diensten bij één aanbieder onderbrengen.

Goed om te weten is dat Vcare samenwerkt met alle grote telecomaanbieders in Nederland, waardoor we de beste keuze kunnen maken op basis van jouw wensen en regio. We kunnen bovendien kijken welke aanbieder de beste dekking biedt. Maar wees gerust, alle verbindingen via Vcare zijn altijd landelijk dekkend. Lees meer over zakelijke telefonie op onze website.

Online bellen via de browser met click2dial

Vcare heeft ondertussen een slimme tool ontwikkeld die het mogelijk maakt dat je direct van je Google chrome browser kunt bellen zonder telefonie. Deze click2dial plugin maakt het mogelijk dat je het nummer op een webpagina kunt aanklikken en daarna kunt bellen. Wel is het hiervoor noodzakelijk dat je gebruik maakt van de Vcare operator applicatie binnen de Vcare connect omgeving. Bellen zonder gebruik van een telefoon, dat is handig toch?

Ook benieuwd hoe online bellen via het internet met slechts 1 klik in z’n gang gaat? Neem dan contact op met de adviseurs van Vcare voor een afspraak en een demonstratie. We komen graag langs om de mogelijkheden toe te lichten van ons unieke en veilige cloud telefonie platform.

Bekijk onderstaande video over de werking van ons Vcare connect platform

https://www.vcareconnect.nl/