Molenschot Fotografie
Image default
Reclame fotografie

Magazine drukken: stappenplan voor een prachtig magazine

Magazines worden doorgaans gebruikt om wat meer complexe boodschappen over te brengen op de doelgroep, om een compleet thema te behandelen of om reclame te maken voor een bedrijf door relevante content te bieden aan de doelgroep. Veel ondernemers denken dat het drukken van magazines ingewikkeld en tijdrovend is en kiezen er daarom voor dit medium links te laten liggen, maar dit is zonde. Magazine drukken is namelijk helemaal niet moeilijk, maar zo gebeurd als je de juiste professional inschakelt voor jouw tijdschrift. Welke stappen je precies moet volgen als je een magazine wil laten drukken, lees je in dit artikel.

 

Magazine drukken stap 1: het ontwerpen van het magazine

Het start allemaal bij het ontwerp van het magazine. Je bepaalt hoeveel pagina’s je ongeveer wil gebruiken, je kiest een stijl voor het magazine en je begint met de globale vormgeving van het tijdschrift. Iedere keer komt er weer een element bij en op deze manier creëer je uiteindelijk een volledig design voor het tijdschrift.

 

Magazine drukken stap 2: het vullen van het magazine

In een magazine moeten teksten en afbeeldingen komen. Is het ontwerp van het tijdschrift duidelijk, dan ga je beginnen met het vullen van het tijdschrift. Hier kun je mensen voor inhuren, bijvoorbeeld voor het schrijven van de teksten, maar je kunt dit uiteraard ook helemaal zelf doen. Je werkt per pagina, zodat je iedere keer een pagina af kunt strepen van je ontwerp en stukje bij beetje een magazine in elkaar zet.

 

Magazine drukken stap 3: het benaderen van een drukker

Is het tijdschrift helemaal af, dan ga je op zoek naar een drukker om het tijdschrift te printen. Het is belangrijk om een drukker te zoeken die jou optimaal ondersteunt in het drukproces, bijvoorbeeld door mee te denken over de papiersoort voor het tijdschrift en over de uitlijning van de pagina’s. Heb je een drukker die meedenkt, dan is het eindresultaat alleen maar mooier.

 

Magazine drukken stap 4: het aanleveren en drukken van de bestanden

Als je alles hebt doorgesproken met de drukker, lever je de bestanden aan. Nu gaat de drukker aan de slag met het printen van de bestanden en het samenbinden van het magazine, zodat je een compleet tijdschrift opgeleverd krijgt.

https://www.dwcprint.nl/magazine-drukken