Molenschot Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Hoe lang blijft een bruidsfotograaf op je bruiloft?

Hoe lang een bruidsfotograaf op jullie bruiloft zou in principe zo lang moeten zijn zoals jullie willen. Maar dat is wel een heel makkelijk antwoord op de vraag. We gaan er eens wat dieper op in. Het is namelijk van een paar factoren afhankelijk.

Hoe groots is jullie bruiloft en daarmee bedoel ik. Hoe ziet jullie dag eruit? Begin je in de ochtend al met het gereedmaken, wil je een fotoshoot. Hoe laat vind de ceremonie plaats? Hebben jullie nog een kerkelijke inzegening, is er een bruidstaart. Hebben jullie een uitgebreid diner met speeches? Is er een feest in de avond?
Allemaal factoren die meespelen welke momenten je op de foto terug wilt zien. Is dit trouwfotografie Rotterdam of ergens anders?

De trouwdag begint bij het opmaken voor de bruid. Haar kapsel wordt gedaan en daarna begint het aan trekken van de trouwjurk. Daar is de bruidegom meestal niet bij. Daarom is het super tof als je hier de reportage al begint. De bruidegom begint meestal later met aankleden. Maar als jullie het zelfde gebouw zijn kan de bruidsfotograaf de voorbereidingen van jullie beide fotograferen. Hier kan je in totaal al 2 uur voor uit trekken.

bruiloftDaarna kunnen jullie een fotoshoot doen voordat de ceremonie begint. Afhankelijk van de locatie en welke bruidsfotograaf jullie in huren, kan je hier 1 tot 2 uur voor uit trekken. Maar een fotoshoot hoeft niet zo lang te duren. Reken een uur inclusief korte reistijd voor deze shoot. Je wilt immers niet al te lang weg zijn bij je daggasten. De ceremonie zelf duurt niet eens zo heel erg lang, maar voordat iedereen zit kan je hier in totaliteit een uur voor uit trekken. Daarna heb een tof moment dat iedereen jullie opwacht als getrouwd koppel. Leuk is het dan om met bellenblaas of gekleurde bloemblaadjes ontvangen te worden. Dan is er een moment voor de bruidstaart en een toost met champagne. Misschien zijn er nog wat speeches en willen mensen jullie feliciteren. Tijdens de borrel kunnen er ook familiefoto’s gemaakt worden indien gewenst. Bij het diner gaat iedereen aan tafel en meestal zal er een 3 gangen diner uit geserveerd worden. Ook hier is tijd voor speeches tussen de gangen door. Het is mooi als die speeches en de sfeer van het diner met details ook gefotografeerd worden. Uiteraard zal ook de bruidsfotograaf zelf iets willen eten. Bij het diner is er ook een gelegenheid om de trouwringen te fotograferen. En daarna begint misschien het feest. Geweldig om een feestavond te fotograferen. En denk nou niet dat het om 22 uur wel gedaan is met de leuke foto’s. Welnee juist na die tijd worden de foto’s veel toffer. Mensen zijn compleet aan de fotograaf gewent en gaan lekker los. Rond half 1 is het feest afgelopen en lopen jullie door een poort van gasten die brandende sterretjes vast houden heen. Want sterretjes op jullie bruiloft is toch supergaaf! Jullie geven elkaar een kus en genieten van dit toffe moment.

Kortom een bruidsfotograaf kan wel 12 tot 16 uur fotograferen bij jullie bruiloft. En of dat nou trouwfotograaf Zwolle of een trouwfotograaf Dordrecht is maakt natuurlijk geen fluit uit.

 

 

https://corrinep.nl/