Molenschot Fotografie
Image default
Kinderen

Enkele dingen om over na te denken voordat je de eerste fiets van je kind koopt

Enkele dingen om over na te denken voordat je de eerste fiets van je kind koopt

Kinderen zijn dol op fietsen. Het is ongetwijfeld een groot deel van de jeugdherinneringen van veel mensen, en veel ouders kunnen niet wachten om hun kinderen hun eerste fiets te geven. Je kunt natuurlijk beginnen met een goedkope kinderfiets als eerste fiets voor je kinderen. Het kiezen van een fiets voor een kind is niet veel anders dan voor een volwassene, behalve dat je kind misschien nog nooit eerder op een fiets heeft gereden. Aangezien dit een geheel nieuwe ervaring is, wil je je erop voorbereiden door rekening te houden met hun verwachtingen, angsten en zorgen, hun bekwaamheid en vertrouwen, en jouw zorgen over veiligheid en gebruiksgemak. Dus, hier zijn de dingen waar je aan moet denken om de juiste fiets voor je kind te kiezen.

Fysieke gezondheid

Wanneer je kind op het zadel zit en beide voeten op de grond zet, heeft de fiets de juiste maat. Je kind moet ook kunnen staan met beide voeten plat op de grond met voldoende ruimte tussen je kind en de bovenste stang van de fiets. Bereik tot slot het stuur door op het zadel te gaan zitten en je armen licht te buigen. Als er handremmen zijn, moet je kind deze kunnen vastpakken en voldoende druk kunnen uitoefenen om de fiets te stoppen. Naarmate je kind groter wordt, kun je de zadelpen en de stuurpen verhogen tot de limieten aangegeven in de gebruikershandleiding. Een andere goede tip is om het stuur iets naar achteren te schuiven en het zadel te verlagen. Het maakt het bereik nog korter en geeft je meer ruimte om te groeien. Bovendien zorgt het ervoor dat je kind zich flexibel kan bewegen, zelfs als hij/zij een rains rugzak bij zich heeft om al zijn/haar spullen tijdens het fietsen in kwijt te kunnen.

Fiets gewicht

Je wilt niet op een fiets rijden die meer dan de helft weegt dan jij. Het zal moeilijk zijn om de fiets vanuit stilstand te verplaatsen, maar het zal ook moeilijk zijn om hem in bochten of een stoeprand op of af te gaan. Je moet dus niet verwachten dat je kind dit wel doet, vooral niet als ze net leren rijden. Gewicht van de fiets is dus een van de belangrijkste ontwerpfactoren. Er zijn overal in de wereld kinderfietsen in veel verschillende gewichten verkrijgbaar.

Specifiek ontwerp voor meisjes/jongens

Vanuit rij standpunt heeft het verschil tussen de vormen van de meisjes- en jongensfiets niets te maken met hoe goed ze werken. In feite is het ontwerp van de meisjesfiets, dat een lagere instap heeft, beter voor de meeste jonge rijders omdat het het op- en afstappen vergemakkelijkt. Er is ook niet veel verschil in hoe sterk het ontwerp is. Het heeft dus meer te maken met het sociale aspect, aangezien de markt twee verschillende ontwerpen verwacht. Je kunt gemakkelijk veel kleuren vinden die bij zowel jongens als meisjes kunnen passen. Zo kan iedereen iets vinden wat hij leuk vindt.

Accessoires

Wanneer je kind voor het eerst leert fietsen, kunnen accessoires zoals bellen, sturen en manden de ervaring nog leuker maken. Verlichte fietshandgreep streamers, spaak hulpstukken voor bloemenwielen voor meisjes, fiets stuurwiel, politie sirene voor kinderen, etc. Deze items kunnen de ervaring nog leuker maken. Zorg ook voor fietstassen waterdicht om te voorkomen dat de accessoires van je kind nat worden of kapot gaan.