Molenschot Fotografie
Image default
Bruidsfotografie

Een beschadigde huid

Door een ongeluk of brandwond is het mogelijk dat de huid is beschadigd. Er kunnen dan littekens ontstaan. Een litteken kan genezen, maar het is ook mogelijk dat je het voor altijd blijft zien. Het ligt een beetje aan de plek waar die zit en welk huidtype je hebt. Verder is de leeftijd ook een factor, naast dat er een erfelijke aanleg is. Blijft het litteken zitten, dan is het mogelijk om bij een plastisch chirurg een ingreep te laten doen. Of het fillers gezicht zijn of het behandelen van een litteken, vaak kunnen chirurgen dit allemaal. Toch is niet elke kliniek gespecialiseerd in het goed behandelen van littekens. Dat doe je in het ziekenhuis.

 

Je zult eerst een consult doen als je de knoop hebt doorgehakt. Het litteken zal dan worden beoordeeld door de chirurg en hij of zij zal er een advies over geven. De behandeling kan op vele manieren gedaan worden. Het ligt echt aan de ernst van het litteken welke ingreep er gedaan kan worden. Zo kan er silicone gel worden aangebracht op het litteken waardoor het gaat rijpen. Het overtollige weefsel zal op die manier verdwijnen. Er zijn ook Kenacort injecties die zeer effectief werken bij grotere littekens. In het litteken wordt de injectie gespoten. Het zal dan gaan rijpen en smelten. Na een maand moet het nogmaals gedaan worden.  Een drukbehandeling is ook mogelijk. Er wordt dan op het litteken gedrukt om de huid te verspreiden.

In hardnekkige gevallen is bevriezing door  cry therapie ook mogelijk. Met een naald wordt stikstof in het litteken gebracht. Je kunt het vergelijken met een wrat, alleen wordt het er nu echt ingespoten in plaats van erop gelegd. Bij extreme gevallen is brachy therapie ook mogelijk. Dit is een bestraling wat niet geheel zonder risico’s is. Dat is wat anders dan fillers fronsrimpel nemen.

https://faceland.nl/