Molenschot Fotografie
Image default
Relatie

Diverse behandelingen van Relatietherapie in Deventer

Relatietherapie Deventer klinkt erg aromantisch voor velen. We denken al snel aan beschamende en ongemakkelijke gesprekken over onderwerpen die we liever vermijden. Vaak zitten we niet te wachten om ons hele hebben en houden op tafel te leggen in het bijzijn van onze partner en een wildvreemde. Helaas zorgt dit voor een grote drempel om in relatietherapie te gaan en wachten veel stellen totdat het nog moeilijker wordt om samen eruit te komen. Relatietherapie  Deventer wordt snel als laatste redmiddel ingezet. Zonde: er zijn namelijk enorm veel voordelen aan relatietherapie. 

Voordelen relatietherapie Deventer

Een van de grootste voordelen van relatietheraphie Deventer is om gehoor te worden. In relatietherapie bestaat er een veilige omgeving, waar je in alle rust kan vertellen wat volgens jou het probleem is. De therapeut geeft ruimte voor ieders verhaal en om je kwetsbaar op te stellen. Beide partners krijgen de gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Je krijgt de kans om te vertellen hoe jij de situatie ervaart en waar je je onzeker over voelt. Hierbij bewaakt de therapeut de veiligheid, waardoor jullie niet weer vervallen in ruzie en escalatie voorkomen wordt. Je kunt dan weer ervaren dat het veilig is om je open te stellen voor elkaar, waardoor je dichter bij elkaar komt te staan.

Betere communicatie

Een ander groot veerdeel is door relatietherapie Deventer te een betere communicatie leert ontwikkelen. De therapeut helpt jullie tijdens relatietherapie Deventer ook met de communicatie. Hij of zij treed vaak als tolk op tussen jullie wanneer er sprake is van miscommunicatie. Niet alleen door het goede voorbeeld te geven, maar ook doormiddel van uitleg kan de therapeut je helpen beter met elkaar kan communiceren. Zo kun je voorkomen dat je de ander aanvalt of kwetst en een veilige gesprekspartner worden. Er ontstaat dan vaak meer begrip voor elkaar en tevens verminderd het de frustraties. Relatietherapie Deventer heeft dus meerdere voordelen.