Molenschot Fotografie
Image default
Digitale fotografie

Diamond painting eigen foto voor beginners

Diamond Painting van eigen foto klinkt voor veel mensen interessant, maar ze raken gemakkelijk in de war over wat het eigenlijk is. Het is een ontspannende hobby die leuk is voor jong en oud, in deze blog lees je meer over deze fijne hobby. Hobbywinkel Hobbypainter.nl heeft een uitgebreid assortiment aan diamond paintings, je kunt hier alvast een kijkje nemen. 

Schilderen met diamantjes, hoe werkt dat dan eigenlijk?

Diamond painting is een handwerk hobby waarbij je een schilderij maakt van glinsterende steentjes. Je moet kleurrijke, glanzende steentjes die gemaakt zijn om er als diamanten uit te zien, plakken op een kleverig doek waarop letters en symbolen zijn gedrukt. Je plakt de diamantjes op de juiste plek door te kijken naar de symbolen en met welke kleur deze corresponderen. Na elke sessie van diamond painten wordt je kunstwerk steeds vollediger en mooier. 

Het diamond painting process 

Voordat je begint, heb je een diamond painting pakket nodig. Hierin zitten alle materialen die je nodig hebt om een mooi kunstwerk te maken. Het proces kan voelen als een hele onderneming als je er voor het eerst over nadenkt, maar maak je geen zorgen want het is hartstikke simpel. En vooral ook heel erg leuk om te doen. Speciaal voor beginners hebben we een overzicht van stappen gemaakt hoe je een diamond painting begint. 

Stap-voor-stap diamond painting instructies 

Begin je aan je allereerste diamond painting? Dan vraag je je misschien af hoe je het beste kunt starten. Hieronder lees je in acht duidelijke stappen hoe je van start gaat met jouw diamond painting en er een prachtig mooi kunstwerk van maakt. 

  • Stap 1. Haal alle items uit de verpakking en leg ze op een leeg werkoppervlak. 
  • Stap 2. Leg het doek op een schone, vlakke ondergrond.
  • Stap 3. Orden de diamantjes per kleur, dit is maakt het process makkelijker. 
  • Stap 4. Kies een kleur om mee te beginnen en strooi een aantal diamantjes in het schudbakje. 
  • Stap 5. Schud het schudbakje voorzichtig heen en weer totdat de glinsterende kant van de diamonds bovenaan ligt.
  • Stap 6. Dip je pen in de wax.
  • Stap 7. Pak met je diamond painting pen de diamantjes een voor een uit het schudbakje en plaats deze op het corresponderende vakje op het canvas. 
  • Stap 8. Herhaal stap 4 tot en met 7 totdat je alle kleuren hebt gehad en het hele canvas gevuld is met glinsterende steentjes.


http://youtu.be/watch?v=PTV-maP4Ad4

https://hobbypainter.nl/collections/diamond-painting/