Molenschot Fotografie
Image default
Mobiliteit

De mountainbike gebruiken voor lange ritten kun je ook!

Staat er in jouw planning om een prachtige natuur omgeving te verkennen op de fiets? Je kan jezelf dan gelukkig noemen, want niet iedereen heeft hier de mogelijkheid voor! Ga erop uit met je vrienden, familie of collega’s. Het is namelijk erg leuk om tijdens het mountainbiken ook gezellig lol te maken met elkaar, door gesprekken bijvoorbeeld. Heb je altijd gefietst op een normale fiets of op een racefiets? En wil je voor de verandering een mountainbike gebruiken. Of heb je een mountainbike en wil je weten hoe je het optimale uit de fietsritten kan halen? Lees dan deze blog gerust verder!

Mountainbike voor het eerst gebruiken bij een fietsrit

Als je altijd al gewend was om op een racefiets of op een normale soort fiets eropuit te gaan is het wel even wennen om nu de mountainbike te gebruiken. Het is belangrijk dat je de techniek en vooral het balans onder de knie hebt. Een mountainbike heeft namelijk een andere stuur, het schakelen gaat ook met de duimen. Een nieuwe fietshouding aanhouden is een nieuwe uitdaging.

Wen aan de mountainbike: een goede fietshouding is cruciaal!

Heb je voor de verandering je mountainbike gepakt in plaats van je racefiets, zorg dan voor de perfecte fietshouding. Een goede houding is namelijk cruciaal. Met een goede houding kun je alles aan op de mountainbike, van vlug schakelen en heuvels op rijden naar de fiets bij elke obstakel onder controle te hebben. Met een goede houding ga je altijd gecontroleerd alle soorten wegen over, steil of vlak, ruw of glad, alles kan met een goede houding. Het is uiteraard wel even wennen in het begin, zorg er dan voor dat je eerst een paar meters of kilometers bij jou in de buurt zelf heb afgelegd. Als je direct de wilde natuur in gaat met de mountainbike terwijl je niet eens comfortabel op een mountainbike kan fietsen kan moeilijk worden op het begin.