Molenschot Fotografie
Image default
Fotografie

De Leukste ideeën om jouw dierbare herinneringen te bewaren

Lekker knutselen en het huis gezellig maken op een regenachtige dag. Je hebt zoveel foto’s op je telefoon, maar wat doe je ermee? Maak jij je eigen fotowand van verschillende groottes foto lijsten of maak jij je eigen polaroid muur? Het is leuk om jouw mooie herinneringen op te hangen aan de muur.

Hoe maak je een DIY fotowand 

Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig is de fotowand helemaal hip. Waar ga jij je fotowand maken? Boven de bank in de woonkamer of maak je een serie van herinneringen naast de trap? Je kunt het zo gek niet bedenken. 

Een strakke fotowand voor een moderne woonstijl maak je eenvoudig door één kleur fotolijst aan te houden. Je kunt wel gaan spelen met verschillende formaten. Om een goed beeld te krijgen van jouw idee, kun je met papier de formaten aan de muur gaan hangen. Zorg dat je de afstand van de lijstjes hetzelfde houdt. Dit zorgt voor rust aan de muur. 

Ook de foto’s die je gaat gebruiken kun je op elkaar afstemmen. Denk aan de dezelfde filter over de foto of alle afbeeldingen in zwart wit. 

Creatieve fotomuur voor alle woonstijlen

Maak een mooie fotomuur van je gezin. Je hoeft natuurlijk niet alleen foto’s te gebruiken om de wand te vullen. Je kunt spelen met quotes, die voor jouw gezin veel betekenen. Verwerk stoere letters van hout of metaal van alle voorletters van de gezinsleden. Of hang in het midden van je muur een spiegel. Houten woorden die tussen de foto’s verwerkt zijn of kleine fotoplankjes voor het 3d effect.

Zelf in het kleinste kamertje van je huis is het leuk om aan te kleden met foto’s.

Rustieke DIY polaroid wand

Heb jij polaroids of laat jij je foto’s afdrukken met een polaroid effect. Dan hebben we een leuk DIY idee voor je. Koop of maak zelf een schilderijlijst. Span daartussen rustiek touw. Je kan meerdere banen maken. Kijk wel goed naar de hoogte van de foto’s. Anders krijg je overlap. Hang jouw polaroid foto’s op met leuke wasknijpertjes.

Wandplank met fotolijstjes

Een wandplank met fotolijsten past wel in elke woonstijl. Ze zijn er in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar. Bevestig ze recht onder elkaar of hang ze dynamisch schuin onder elkaar. Wanneer je de plankjes bevestigd op een gekleurde wand, is het ook leuk om deze in dezelfde kleur te schilderen.

Vul de plankjes met jouw favoriete herinneringen. Leg de mooiste decoratie op de plankjes. Denk aan kaarsen, lampjes of beeldjes die bij het interieur passen.